1726’da Yaşadığımızı İddia Eden Hayalet Zaman Varsayımı
Rastgele yoldan geçen birine, hangi tarihte olduğumuzu sorduğumuzda2023 diyecek. Ancak tarihçi Heribert Illig’e göre işler öyle yürümüyor.
attı “Hayalet/Hayali Zaman Hipotezi”ne göreTarihin iyi bir kısmı hiç yaşanmadı!
Varsayım olarak, şimdi 1726 yılındayız!
İlk olarak 1991 yılında Heribert Illig tarafından ve 1995 yılında Dr. tarafından ana hatları çizildi. Hans-Ulrich Niemitz tarafından geliştirildi. Hayali Zaman HipoteziDoğru varsayarsak, şu anda 1726 yılında yaşıyoruz. Yani aslında Gregoryen takvimi gerçek değil ve Orta Çağ diye bir şey yoktu.
Saçma gelebilir ama tarihçi Heribert’in sağlığı yerinde ve bu varsayımı destekleyecek kanıtlara sahiptir. diyor. Fiziksel kanıtların değiştirildiğini, yanlış beyan edildiğini ve belgelerin sahte olduğunu iddia etti. Kısacası, Erken Orta Çağ’ın MS 614-911 ortalarındaki 297 yılı hiç yaşanmadı!
İddialar, meşruiyet kazanmak için evrak işleriyle oynadıklarını söylüyor.
Bu teoriye göre Roma imparatoru III. Otto, Papa II. Sylvester ve Bizans imparatoru VII. birleşik Konstantin o dönemin belgeleriyle oynadılar ve III. Otto’nun meşruiyet kazanmasına yardım ettiler.
Bir başka ihtimalde takvim hatası olduğu tezi. 1582’de Papa Gregory XIII, Gregoryen takvimini tanıttı. Gregoryen takviminden önce Jül Sezar’ın MÖ 48’de tanıttığı Jülyen takvimi kullanılıyordu. takvim Güneş yılını bağlamak içinHer dört yılda bir gerçekleşen Jülyen takviminde artık yıla fazladan bir gün eklendi.
Diğer tarihçiler bu varsayımı desteklemedi.
Ancak bir sorun vardı. Güneş yılı 365.24219 gün olduğundan, Jülyen takvimi her 128 yılda bir gün kazanır. Bunun için Papa Gregory 13 gün değişmeli, ezkaza 10 gün kaydırdı…
Böylece bir ihtimal ortaya çıktı: 297 yıl aradan geçmeden icat edildi. Ancak bu hipotez diğer tarihçilerin desteğini alamadı ve sadece eğlenceli bir ‘varsayım’ olarak kaldı. Ne dersiniz, böyle bir şey olabilir mi?